Αναβιώνοντας την Ναυτική Εβδομάδα…

 

Αναβιώνοντας την Ναυτική Εβδομάδα… 

Για το 2019 φορείς και σύλλογοι της Σύρου αποφάσισαν να αναβιώσουν την ‘’ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ’’, ένα θεσμό που στο πέρασμα του χρόνου σταμάτησε.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΡΟΥ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ, ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΥΡΟΥ,  ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ‘’Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ’’, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ  ΣΥΡΟΥ‘’ΑΓΚΥΡΑ’’ , ο Α.Π.Σ ΔΡΟΜΕΙΣ ΣΥΡΟΥ, ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ, η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ και ο Ο.Ε.Θ.Α. ως συνδιοργανωτές θα αναβιώσουν την ‘’Ναυτική Εβδομάδα 2019’’.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:30, η  Οργανωτική επιτροπή κατά την συνεδρίαση της συστάθηκε για την εκπροσώπηση της ως κάτωθι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μηλιός Γιώργος

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κρητικού Ουρανία

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Κοσμάς Δημήτρης, Λαγουδάκης Στράτος, Αλεξανδρής Βαγγέλης

Ομόφωνα η Οργανωτική Επιτροπή (με εκπροσώπηση από όλους τους συνδιοργανωτές) αποφάσισε όπως οι εκδηλώσεις λάβουν χώρα κατά το διάστημα 16/06/2019 έως 23/06/2019.

Με σκοπό τη σύνδεση με την Ιστορία της Πατρίδας μας, την ανάδειξη των εθίμων μας και το Ελληνικού Πολιτισμού, την Ιστορία της Ελληνικής  Ναυτιλίας , την τιμή στις ένδοξες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος,  την  παράδοση στο Εμπορικό Ναυτικό καθώς και τη ναυτική τέχνη.

Η θάλασσα αποτελεί βασικό πόρο για τον τρόπο ζωής των Ελλήνων, μια ιστορία απέραντη μονιάζει και μανιάζει έναν ολόκληρο λαό, που οφείλουμε να την προστατεύουμε και να την σεβόμαστε.

Τις εκδηλώσεις της ‘’Ναυτικής Εβδομάδας 2019’’ στηρίζουν: ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΣΥΡΟΥ, το 4Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΥΡΟΥ, το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΡΟΥ  ‘’ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ’’, η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΥΡΟΥ και η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΥΡΟΥ.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τρίτη, 1 Αυγούστου 2018
ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2019
Ταχ.Δ/νση : Ακτή Καταδρομικού Έλλη 9
Τηλέφωνα:2281088666 – 6982555707
Τηλ: Προέδρου Επιτροπής 6972212533
e-mail: contact@nosyrou.gr

 

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, για τις εκδηλώσεις αυτής, εκφράζουμε την  ικανοποίηση μας, για την σημαντική προσπάθεια που κάνουν όλοι μαζί οι ‘’εμπλεκόμενοι’’ φορείς με ομαδικότητα και σύνεση.

Ελπίζουμε να είμαστε πηγή έμπνευσης και για επόμενες τέτοιες πρωτοβουλίες.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Γεώργιος Μηλιός